Horeca groothandels bundelen krachten in Benelux

Enkele jaren nadat een grote groep groothandels voor horeca al hun krachten verzamelden in de Belux onder de naam Top Food Group, stapt deze organisatie nu samen met een grote Nederlandse in- en verkooporganisatie (STER) in een nog grotere alliantie.
Samen vormen ze de Europese coöperatieve vennootschap
International Foodservice Cooperation sce (IFSC sce).

“Met de oprichting van een Europees samenwerkingsverband bundelen we met deze twee grote spelers in de Benelux niet alleen ons aanzienlijke aankoopvolume”, zegt Paul Koole. “We bundelen ook onze unieke expertise in professionele service en ondersteuning van de horecaprofessional. Met een uitgebreider aanbod aan kwaliteitsproducten en -diensten tegen concurrerende prijzen, kunnen de aangesloten groothandels nog beter inspelen op de veranderende behoeften van de klant. Van een bredere selectie huismerkproducten tot meer concepten voor zowel food als non-food.

De leden van IFSC sce zijn allen foodservice-grossiers met een uniek profiel en een heel divers cliënteel over de brede horeca. Dat gaat van de klassieke frituur over broodjeszaken, brasseries restaurants en grootkeukens, tot de culinaire toprestaurants. “In het huidige economisch klimaat is de algemene prijsstelling een belangrijk gegeven”, geeft Jan Van Isveldt aan. “Daarom is de bundeling van onze krachten ook zo belangrijk. De economische logica zegt nu eenmaal dat een goed partnership tussen de brede waaier toeleveranciers en onze versterkte samenwerking binnen IFSC voor alle actoren opportuniteiten creëert. Daar hebben ook onze horecaklanten natuurlijk alle belang bij. Net zoals alle individuele grossiers, met vakkennis en betrokkenheid in de praktijk, een meerwaarde bieden, wil IFSC deze meerwaarde op een hoger niveau tillen via een faire prijs, begeleiding, informatie, netwerking en dit op grotere schaal. Het is eenvoudig. Binnen het foodservice segment, uitgegroeid vanuit een retail cash & carry concept, kan je  standaardproducten kopen. Doch bij de zelfstandige foodservice grossier, met deze jarenlange ervaring, vind je naast dit standaard assortiment ook de specifieke producten waarmee elke chef zich weet te onderscheiden. Aansluitend op dit vrij groot aanbod kan je ook bij ons terecht voor vakkundige informatie op product- en marktniveau door specialisten afgekruid met een gepersonaliseerde service, 100% naar de wensen van de klant. Die meerwaarde is dé bestaansreden van al onze leden, in heel de Benelux.”

International Foodservice Cooperation werd opgericht door twee unieke partners, STER en Top Food Group. Onder het insigne van IFSC sce wensen de beide partijen hun sterktes en marktcompetenties te bundelen  in een organisatie, opgericht naar Europees recht. Dit biedt niet alleen perspectieven voor dit samenwerkingsverband op Benelux niveau, maar laat toekomstgericht ook uitbreiding toe naar andere partners in binnen- en buitenland.

Neem voor nadere informatie contact op met:

Jan Van Isveldt

Top Food Group 
+32 9 241 51 26
info@topfoodgroup.be

Paul Koole

Ster in- en verkooporganisatie
+31 (0) 6 206 13 580
koole.p@ster-inkoop.nl